Kalk- og sandblåsing

Sand- og Kalkblåsing kan brukes til det meste der hvor, overflater skal renses, belegg fjernes, maling, epoxy, bunnsmurning etc. skal bort og hvor fasader fornyes.

Kalkblåsing

Til båter benytter vi kalkblåsing da dette er den mest skånsomme blåsemetoden.

Kalkblåsing benyttes både på trebåter, glassfiberbåter og aluminiumsbåter.
Dette er en meget effektiv og rask måte å bli kvitt gammel bunnsmurning etc. på. Du får en jevn og fin overflate som er lett og viderebehandle.
I stedet for at du skal bruke halve vinteren/ sommeren på å slite ut skuldrene dine med skraping og sliping så blåser vi de fleste fritidsbåter på en dag, eller to og båten er ferdig og klar til videre behandling.

Fordeler med fjerning av gammelt bunnstoff etc. med kalkblåsing er mange. Du får en jevn og fin overflate som er enkel og viderebehandle. Båten går lettere i vannet, og du får høyere fart. Lavere drivstofforbruk. Skader avdekkes lettere og kan utbedres. Økt annenhåndsverdi.

Kalkblåsing av en 27 foter på Byneset.

Sandblåsing

På grunn av vanninntregning inn gjennom betongen måtte denne konstruksjonen inne i fjellet behandles med Betongimpregnering for å kunne stoppe vannet.

Før behandlingen kunne utføres måtte det malingssjiktet som var påført i et forsøk på å tette betongen først fjerrnes. Dette for at impregneringen skal kunne trekke inn i betongen og tette den.

Den eneste løsningen for raskt og kunne fjerne malingen i dette tilfellet var ved sandblåsing.
På få dager ble hele tunellkonstruksjonen sandblåst for så å bli impregnert.
Dagen etter behandlingen, var hele konstruksjonen tørr og vanninntrengingen hadde stoppet.

Prosjektet er utført i sin helhet av Norsk Avfuktning på oppdrag for Teknobygg Anlegg AS